Nasveti: čiščenje sedežne garniture

6 junija, 2022
Čas branja: 0 min

Sedežne garniture so del prostorov, v katerih preživljamo veliko časa. Hitro se lahko zgodi, da v stik s sedežno pridejo hišni ljubljenčki, hrana, pijača ali druge potencialne nevarnosti. Da ne boste potrebovali dodatnih prevlek in zaščite smo za vas pripravili praktične nasvete za čiščenje in vzdrževanje vaše sedežne.

Ukrepajte hitro

Najpomembnejše je, da madež na sedežni ČIM HITREJE ODSTRANIMO. Univerzalno velja, da madež hitro nežno popivnamo ali previdno obrišemo, pri čimer se izogibamo temu, da bi ga v material vtrli. Določeni madeži se namreč v garnituro hitro zažrejo in tam ostanejo.

Manjše madeže pri vseh materialih lahko enostavno očistite z VLAŽILNIMI ROBČKI, s čim manj dodatki in dišavami. Super za čiščenje je tudi PASTA IZ SODE BIKARBONE ali VODA IN BOMBAŽNA KRPA, ki ji po potrebi dodate malo čistila za blago.

Madežev ne vtirajte

POSTOPEK: Ko čistite material na oblečeni sofi je pomembno, da ne čistite križem-kražem in tako povečujete madež, ampak čistite s krožnimi gibi od zunaj-navznoter.

!!! POMEMBNO !!!
Najprej preverite navodila proizvajalca (navadno so na izveskih ali na spletu), v nasprotnem primeru lahko namreč povzročite trajno škodo, saj se posamezni materiali obnašajo in odzivajo drugače.

FEYDOM priporoča

Tistim, ki se večkrat soočijo s polito sedežno garnituro, priporočamo vodoodporen material, kot je naš ICON. Vodoodporni materiali namreč zelo počasi prepuščajo tekočine, kar pomeni, da boste imeli dovolj časa da v miru (in brez kakršnegakoli stresa) najdete brisačke in popivnate tekočino. Prav tako zaradi nanodelcev zelo počasi prepušča umazanijo.

Hišni ljubljenčki

Običajno velja, da hišni ljubljenčki in sedežne garniture niso najboljša kombinacija. Lastniki ljubljenčkov vemo, da jih imamo najraje ravno takrat, ko si po sprehodu po blatu radi odpočijejo na sedežni 🙄

Če boste materiale naročili pri nas, vam priporočamo materiala ICON in VELARE, ki se res odlično čistita. ICON dodatno tudi ne vpija tekočin. Za stanovanja s hišnimi ljubljenčki priporočamo tudi snemljive prevleke, ki jih preprosto očistite s pranjem.

Kateri je pravi?

Več o materialih, ki so vam na voljo in priporočilom si lahko preberete na naši strani Materiali in vzorčki s klikom na spodnji gumb:

FEYDOM novice
Prijavi se na naše novice, da boš na tekočem z novostmi, promocijami in drugimi akcijami.
Prijava uporabnika
Ali še nimate uporabniškega računa? Registracija
Registracija uporabnika

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilnik o zasebnosti.

Ali že imate uporabniški račun? Prijava
Povzetek naročila

V košarici ni izdelkov.